Fysiotherapie Mecklenburg
Fysiotherapie 2.0

De methode


Mijn Visie en de 4xT-methode

Lang had ik twijfels over ons prachtige vak. Wij willen alles wetenschappelijk onderbouwen (en dat is ook goed), maar alsnog zijn de resultaten in de 'reguliere' fysiotherapie vaak matig. Hoe komt dat? Volgens mij is het simpel. Het begint allemaal bij de anatomie. Dit is tenslotte de basis van ons vak. Het anatomisch model waarmee de meeste fysiotherapeuten werken is het werk van de heer Andreas Vesalius, deze man is geboren in Brussel in het jaar 1514.

Ondertussen zijn wij vijf eeuwen verder, en dus ook 500 jaar onderzoek. En dit is precies het grote voordeel bij de 4xT-methode®. Met deze methode hebben wij een soort GPS-systeem om de echte oorzaak van uw klachten te vinden. Want, de oorzaak voor pijn in de rug heeft vaak de oorzaak in het bekken, een blokkade in de heup of een afglijding in de enkel. Middels deze methode gaan wij op zoek naar voorkeursrichtingen in beweging en gaan wij voorwaarden scheppen om pijnvrij te blijven bewegen.

Fysiotherapie kan en moet sneller, daardoor is het in zijn totaliteit goedkoper en dus beter. Een nieuwe aanpak, Fysiotherapie 2.0!  

 

 

 

 

 

 
E-mailen
Bellen
Info