Fysiotherapie Mecklenburg
Fysiotherapie 2.0

Veelgestelde Vragen

 Wat houdt een behandeling in?

In principe verschilt een behandeling bij de 4xT methode qua afloop niet van reguliere fysiotherapie. Wel zijn de technieken iets intensiever, maar hierdoor ook doeltreffender en effectiever.

Worden de behandelingen vergoed?

Behandelingen volgens de 4xT methode vallen onder fysiotherapie. Dus worden deze in de meeste gevallen ook vergoed door uw zorgverzekeraar. 

Wat moet ik meenemen?

Voor de eerste afspraak neemt u mee: uw verzekeringspasje, legitimatiebewijs, een grote handdoek. Ook is het raadzaam om makkelijke kleding aan te doen indien u liever niet in ondergoed behandeld wil worden.

Moet ik in deze rare tijden een mondkapje op?

Nee! Dit hoeft niet meer. Er is natuurlijk geen bezwaar om het wel te doen indien u dat wenst.  

Welke klachten kunnen worden behandelt met de 4xT methode?

Wij kunnen alle orthopedische problemen met deze methode behandelen. Zelfs hoofdpijnklachten en tinnitus kunnen wij behandelen.

Een online consult?

Ik ben van mening dat een online consult niet de "hands on" behandeling kan vervangen. Wel kan het in deze tijd een zinvolle aanvulling zijn om tips door te geven en vragen te beantwoorden.

Wat is een chronisch indicatie?

Onder chronische indicatie vallen een aantal aandoeningen die door de overheid als zijnde zijn vastgesteld. Meestal denken mensen dat chronische indicatie betekend dat de fysiotherapie dus eindeloos doorgaat. Dit is echter in veel gevallen niet zo. Het betekent alleen dat over langere tijd alle medisch noodzakelijke behandelingen vergoed gaan worden. Vaak is dit een periode van 6 tot 12 maanden.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee! Om bij de fysiotherapeut behandeld te worden is er geen verwijzing nodig. Alleen voor chronische indicaties moet de huisarts of specialist een verwijzing schrijven.

Ik kan niet in de praktijk komen. Wat nu?

Indien u niet in de praktijk kan komen is er de mogelijkheid om de behandeling ook thuis te doen. Dit wordt bij elke patiënt individueel beoordeeld. 

Hoe lang duurt een behandeling?

Een behandeling in de praktijk duurt 30 minuten. Ik streef ernaar om u direct tijdens de intake ook al de eerste behandeling te geven. Daarom kan de eerste afspraak iets langer duren.

Ik kan mijn afspraak niet nakomen. Wat moet ik doen?

Indien u niet op uw afspraak aanwezig kunt zijn, vragen wij u om 24 uur van tevoren de afspraak af te melden. Indien u later afmeldt kunnen er kosten in rekening worden gebracht.
 

 


 

 

 


 


 


 


 


 

 

 


 


 


 


 


 


 

                                                                                                                                                                                                

 
E-mailen
Bellen
Info